2012 m. sausio 2 d., pirmadienis

Ketvirtoji kultūros naktis vyks 2012 m. rugsėjo 8 d.

Ketvirtą kartą Kaune organizuojamas miestui svarbi kultūros naktis „Kauno naktys: kultūra ir aš“, kuri vyks 2012 m. rugsėjo 8 d. nuo 20 val. vakaro iki 5 val. ryto, iš šeštadienio į sekmadienį.

Kauno miesto savivaldybės tarybos 2009 m. lapkričio 26 d. sprendimu Nr.T-606 „Kauno naktys“ priskirtas prie kitų svarbių miesto renginių (projektų) 2010 - 2012 metams.

2011 m. rugsėjo 3 d. asociacija „Idėja Kaunui“ ir kultūros nakties entuziastai bei daugiau kaip 300 menininkų surengė trečiąją kultūros naktį „Kauno naktys: kultūra ir aš“, padovanodami miestui daugiau kaip 70 nemokamų kultūrinių renginių. Kauniečiai ir miesto svečiai šią iniciatyvą palaikė gausiai lankydami renginius – apsilankė daugiau kaip 50 000 žmonių.

Kasmet Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos paruošia Lietuvos renginių kalendorių, ir tokiu būdu kviečia užsienio turistus aplankyti Lietuvą. Į 2012 metų svarbiausių reprezentuojančių Lietuvą renginių sąrašą įtrauktas kultūrinis renginys „Kauno naktys“.

Šiais metais galėsime kauniečiams ir miesto svečiams pristatyti dar daugiau užsienio šalių kultūrą, tačiau pagrindinį dėmesį, kaip visada, skirsime Lietuvos menininkams, kultūrai, etnokultūrai.

Kultūros nakties tikslas yra paskatinti domėtis kultūriniu gyvenimu: aukšto meninio lygio įvairių sričių tarptautinio ir netarptautinio profesionaliojo ir mėgėjų meno sukūrimas ir įgyvendinimas, skatinti jaunimo iniciatyvas bei miestiečius ir svečius dalyvauti kultūros kūrimo procese, minint Maironio 150-tųjų gimimo metinių minėjimą.

Kultūros naktis „Kauno naktys: kultūra ir aš“ pradėta rengti nuo 2009 m.

Kultūros naktys yra atėjusios iš Europos sostinių, kuriose šis renginių ciklas turi keliolikos metų tradicijas.

Kultūros nakties koncepcija – vieną metų naktį aikštes, skverus, mažus kiemelius, požemines perėjas, gatves ir netikėčiausias miesto erdves užtvindyti įvairiausių meno rūšių projektų pristatymais. Pakviesti žmones jaukiam, draugiškam ir demokratiškam naktinėjimui po atvirus miesto muziejus, galerijas, teatrus ir kūrybines dirbtuves dalyvaujant kultūros kūrimo procese. Kultūros naktyje – mes kiekvienas kaip paprastas žmogus neabejotinai išvysime ir atrasime tai ko kasdienybėje nepastebime, ar nerandame tam laiko. Kultūros naktis menininkams, o ypač jauniesiems – puiki scena pristatyti savo kūrybai.


ORGANIZATORIAI

Asociacija „Idėja Kaunui“